Brownie lubi chyba każdy. Brownie z ciasteczkami korzennymi może być ciekawą propozycją na świąteczny stół, a tym samym przełamaniem tradycyjnych przepisów na świąteczne ciasta.
Po inne świąteczne inspiracje zapraszam tutaj 🙂
Składniki
- 150 g gorzkiej czekolady
- 150 g masła
- 150 g cukru
- 80 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 120 g ciastek korzennych
PRZYGOTOWANIE
- Piekarnik rozgrzać do 170° – 180° C.
- Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
- Cukier utrzeć z jajkami. Dodać przesianą mąkę i dokładnie zmiksować. Na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem i wymieszać.
- Ciastka pokroić na 4 kawałki. Większość wsypać do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką, kilka kawałków zachować, żeby ułożyć na wierzchu ciasta.
- Ciasto piec w tortownicy o średnicy 26 cm.
- Piec 25-30 minut.
Obserwuj również na Instagramie i Facebooku!