Ciasta Czekoladowe Z owocami

Brownie z mascarpone, masłem orzechowym i malinami

()

Brownie z mascarpone, masłem orzechowym i malinami to idealne połączenie smaków.

Brownie z mascarpone, masłem orzechowym i malinami
Brownie z maslem orzechowym

Składniki

Ciasto:

  • 130 g mąki
  • 200 g masła
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki gorzkiego kakao
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w proszku
  • 1 cukier waniliowy 
  • 250 g mascarpone
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 szklanki kremowego masła orzechowego

Dodatkowo:

  • kakao do posypania
  • maliny

PRZYGOTOWANIE

Ciasto:

  1. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
  2. Masło rozpuścić w rondlu. Zdjąć z ognia. Dodać cukier waniliowy, kakao i kawę. Dokładnie wymieszać. 
  3. Dodać połamane czekolady i mieszać do rozpuszczenia. 
  4. Jajka utrzeć z cukrem ok. 5 minut na puszystą masę. Dodać masę czekoladową i dokładnie zmiksować. Na koniec dodać mąkę i wymieszać. 
  5. Ciasto wylać na wyłożoną papierem tortownicę. Piec 30 minut. 

Krem:

  1. Mascarpone zmiksować dokładnie z miodem i masłem orzechowym.
  2. Wylać na ostudzone ciasto i równomiernie rozprowadzić. 
  3. Udekorować malinami i posypać kakao.
  4. Miękkie masło utrzeć z masą kajmakową. Dodać pokruszony słonecznik i zmiksować.
Brownie z mascarpone, masłem orzechowym i malinami

Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena / 5. Liczba głosów:

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

[instagram-feed]