Choinka z ciasta francuskiego to błyskawiczny sposób na coś ładnego i dobrego, czym można kogoś zaskoczyć 😉 Wydaje się trudne i skomplikowane a jest dziecinnie proste i szybkie. Oczywiście jeśli pójdziecie na skróty, tak jak ja to dzisiaj zrobiłam, i kupicie gotowe ciasto francuskie 😉 Nie przewidziałam dzisiejszego wypieku, a zrobienie domowego ciasta francuskiego wymaga 12 godzin. Może następnym razem 😉
Po inne świąteczne inspiracje zapraszam tutaj 🙂

Składniki
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- Nutella
- ewentualnie posiekane orzechy
PRZYGOTOWANIE
- Rozłożyć jeden płat ciasta i wysmarować nutellą.
- Położyć na niego drugi płat ciasta. Wyciąć kształt choinki i ponacinać równo
- Każdą “gałązkę” trzeba pozkręcać.
- Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec ok 15 minut na złoty kolor.
Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!