Ciasta Boże Narodzenie Przekąski słodkie

Choinka z ciasta francuskiego z nutellą

()

Choinka z ciasta francuskiego to błyskawiczny sposób na coś ładnego i dobrego, czym można kogoś zaskoczyć 😉 Wydaje się trudne i skomplikowane a jest dziecinnie proste i szybkie. Oczywiście jeśli pójdziecie na skróty, tak jak ja to dzisiaj zrobiłam, i kupicie gotowe ciasto francuskie 😉 Nie przewidziałam dzisiejszego wypieku, a zrobienie domowego ciasta francuskiego wymaga 12 godzin. Może następnym razem 😉

Po inne świąteczne inspiracje zapraszam tutaj 🙂

Choinka z ciasta francuskiego z nutellą
Choinka z ciasta francuskiego z nutellą

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • Nutella
  • ewentualnie posiekane orzechy

PRZYGOTOWANIE

  • Rozłożyć jeden płat ciasta i wysmarować nutellą.
  • Położyć na niego drugi płat ciasta. Wyciąć kształt choinki i ponacinać równo 
  • Każdą “gałązkę” trzeba pozkręcać. 
  • Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec ok 15 minut na złoty kolor.

Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena / 5. Liczba głosów:

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

[instagram-feed]