Te ciastka czekoladowe przypominają brownie. Są intensywnie czekoladowe, mięciutkie i rozpływają się w ustach. Sprawdzą się idealnie do kawy. W dodatku są bardzo szybkie w przygotowaniu.
Zapraszam też po inne przepisy na ciastka tutaj 🙂


Składniki na ok 20 sztuk
- 200 g gorzkiej czekolady
- 100 g cukru
- 150 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 60 g masła
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 100 g kropelek czekoladowych lub posiekanej czekolady
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 160 stopni.
Mąkę, sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce.
Czekoladę i masło roztopić w rondelku na małym ogniu.
Jajka ubić z cukrem na puch. Dodać roztopioną czekoladę z masłem i dokładnie zmiksować. Następnie dodać mieszankę mąki i wymieszać do połączenia się składników. Na końcu dodać kawałki czekolady i wymieszać.
Nakładać po 1 czubatej łyżeczce ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 11-12 minut.

Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!