Gnocchi w sosie pieczarkowym z mięsem mielonym
To pyszna propozycja na obiad. Sos na bazie mascarpone jest niezwykle kremowy i idealnie łączy się ze wszystkimi składnikami. Obiad jest bardzo szybki w przygotowaniu.
Zapraszam po inne przepisy na dania główne tutaj 🙂


Składniki na 3-4 porcje
- 500 g gnocchi
- 500 g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 250 g mascarpone
- 500 g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- olej do smażenia
- sól, pieprz, papryka słodka
Przygotowanie
- Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju, aż woda odparuje, a pieczarki zrobią się brązowe. Doprawić odrobinę solą i pieprzem. Przełożyć do miseczki.
- Na patelni zeszklić poszatkowaną cebulę i również przełożyć do miseczki.
- Następnie podsmażyć mięso mielone, aż się zarumieni.
- Dodać pieczarki i cebulę i wymieszać.
- Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać, aż powstanie kremowy sos.
- Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.
- Gnocchi ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wymieszać z sosem.


Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!