Kruche ciasteczka maślane

Kruche ciasteczka maślane
()

Kruche ciasteczka maślane

Pyszne ciasteczka maślane, które są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Mielone migdały dodatkowo dodają im delikatności. Ciasteczka rozpływają się w ustach. Smakują najlepiej, gdy są lekko przypieczone, dlatego powinniśmy poczekać, aż zaczną robić się w piekarniku lekko rumiane.

Zapraszam po inne przepisy na inne ciasteczka tutaj 🙂

Kruche ciasteczka maślane

Kruche ciasteczka maślane

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 125 g zimnego masła
  • 1 jajko
  • 60 g cukru pudru
  • 30 g zmielonych migdałów
  • 1 szczypta soli
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki na ciastka dokładnie zagnieść lub wyrobić w robocie. Zrobić kulkę, zawinąć w folię i schować do lodówki na godzinę.
  • Po tym czasie rozwałkować ciasto, najlepiej na arkuszu papieru do pieczenia, co zapobiegnie przyklejaniu.
  • Wycinać dowolne kształty. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piec 10 minut w 180 stopniach.
Kruche ciasteczka maślane
Kruche ciasteczka maślane
Kruche ciasteczka maślane
Kruche ciasteczka maślane

Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!

Podoba Ci się ten przepis?

Kliknij na gwiazdkę by go ocenić

Ocena / 5. Liczba głosów:

Brak ocen

Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami?

Obserwuj mnie w mediach społecznościowych!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *