Ten makaron z kremowym pesto z orzechów włoskich to przepis na szybki i przepyszny obiad. Przygotowanie zajmuje tyle, co ugotowanie makaronu 🙂 A efekt jest naprawdę super! Pesto jest kremowe i orzechowe.
Zapraszam też po inne przepisy na dania z makaronem tutaj 🙂
Składniki na 2 porcje
- Dowolny makaron (u mnie spaghetti)
- 150 g serka śmietankowego typu Almette
- 40 g Parmezanu, Grana Padano lub Pecorino
- 2 ząbki czosnku
- 20 ml oliwy
- 70 g orzechów włoskich
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka bazylii
Przygotowanie
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Orzechy, serek, czosnek, ser, oliwę oraz przyprawy umieścić w misie malaksera. Dokładnie zblendować na głaskie pesto.
Wymieszać z ugotowanym makaronem.
Obserwuj Kulinarną Inspirację również na Instagramie i Facebooku!